voor andere creatievelingen.

Paddestoelen haken.

Deze paddestoelen zijn niet moeilijk om te haken, maak er een heleboel en zet ze op een stokje of zoals ik deed, op een lange schroef of spijker.

Je maakt ze zo;

GROTE HOED;haaknld 2.

dunne (sokken) wol of katoen.

Maak een Magic Loop of haak 4 lossen en sluit deze tot een ring.

Rij 1; haak 6 vasten in de ring. Rij 2; haak 12 vasten op de vasten van de vorige rij. Rij 3; haak 24 vasten op de vasten van de vorige rij. Rij 4 t/m 8; haak 24 vasten op de vasten van de vorige rij. Rij 9 + 10; haak 32 vasten op de vasten van de vorige rij. Rij 11+12; haak 42 vasten op de vasten van de vorige rij. Rij 13 t/m 15; haak 52 vasten op de vasten van de vorige rij.

afkanten en de draden wegwerken.

KLEINE HOED;

Haak rij 1 t/m 3 van de 'grote hoed' . Rij 4 t/m 8; haak 24 vasten op de vasten van de vorige rij.

Je kunt de hoed zo groot maken als je wilt, door te meerderen of meer rijen te haken. Ook de dikte van je garen beïnvloed de grootte, gebruik je dikker garen dan moet je ook een dikkere haaknaald gebruiken. Haak niet te los, het is de bedoeling dat de hoed van de paddestoel goed stevig wordt.

veel plezier met het haken van deze paddestoelen.

paddestoelen haken.

PAASMANDJES.

GEHAAKTE PAASMANDJES.

LEUK OM KUIKENTJES OF CHOCOLADE-EITJES IN TE DOEN.

DE MANDJES ZIJN ONGEVEER 5CM HOOG.

DOOR VAKER TE MEERDEREN, KUN JE GROTERE MANDJES MAKEN WAAR JE GROTERE CHOCOLADE-EIEREN IN KUNT DOEN!!

*haaknld 2,5.

*katoenen garen.

Maak een beginlus die kleiner wordt als je aan de korte kant van het garen trekt(=magische lus).

RIJ 1;

Haak hierin 6 vasten, trek de lus zo strak mogelijk. Sluit met een halve vaste. ALLE VASTEN VANAF NU ALLEEN IN DE BUITENSTE LUS VAN DE STEKEN HAKEN!!

RIJ 2;

Haak 2vasten in elke vaste=12vasten.  Haak 2vasten in elke vaste=24vasten.

RIJ 3t/m5;

Haak vasten, het wordt vanzelf een kommetje. Keer het kommetje binnenste-buiten, deze kant is mooier.

Haak 21lossen en zet vast op het kommetje met 1halve vaste.(sla hierbij 5vasten van rij 5 over)

Haak 5 vasten op de vasten van rij 5, haak 10lossen en bevestig met 1halve vaste op de 11e losse van de vorige lossenboog. Haak 4lossen en bevestig weer met 1halve vaste op de 11e losse van de vorige lossenboog(=hetzelfde insteekpunt), 10 lossen, vastzetten met 1halve vaste op de 6e steek vanaf de 1e losse van de lossenboog, haak nog 5vasten op de vasten van de vorige rij. Je eindigt waar de 1e lossenboog begon. Werk de draden weg. De begindraad kun je door het haakwerk naar buiten trekken en er een kraal aan rijgen als je dit leuk vind.

MAAK EEN AANTAL VAN DEZE MANDJES IN VERSCHILLENDE KLEUREN EN HANG ZE IN JE PAASTAK. VUL ZE MET (CHOCOLADE) EITJES EN KUIKENTJES.

VROLIJK PASEN!!🙂

 

 

 

 

GEHAAKTE LENTEBANDJES.

GEHAAKTE LENTEBANDJES.

LEUK ALS SERVETRING, ARMBANDJE OF OM EEN FLESJE...

DE BANDJES ZIJN ONGEVEER 16CM LANG, MAAR DOOR MEER/MINDER STEKEN OP TE ZETTEN KUN JE ZE AANPASSEN AAN JE WENS.

*haaknld 2,5 of 3.

*Mississippi 3 (Katia).

Bandje;

Maak een lus in de draad op 10cm vanaf het begin.

Haak 48lossen + 1losse om te keren. Haak 48 vasten over de lossen, keer het werk. Haak 3lossen (=1e stokje), dan op elke vaste 1 stokje haken, 1losse om te keren. Haak nog 1rij vasten en knip de draad op 10cm af.Er hangen nu 2 draden aan deze kopse kant van het haakwerk. Knip een draad van 22cm en rijg deze door de andere kopse kant van het haakwerk, laat aan beide zijden 10 cm draad uitsteken.

Bloem; buitenste blaadjes.

RIJ 1;

Haak 6lossen en sluit met een halve vaste tot een ring, laat het draadje hangen, dit gebruik je later om de bloem op het bandje te bevestigen.

RIJ 2;

Haak 3lossen(=1e stokje) +1losse. *1stokje in de ring, 1losse* (herhaal tussen *en* in het rond en sluit met 1halve vaste op de 3e losse van de vorige rij. =10stokjes.

RIJ 3;

Haak *5lossen(=lossenboogje LB), 1vaste op het 2e stokje van de vorige rij.* Herhaal van *tot* in het rond en sluit met 1halve vaste op de halve vaste van de vorige rij.=5LB.

RIJ 4;

Haak in elk LB als volgt; 1vaste, 1half stokje, 1stokje, 1dubbel stokje, 1stokje, 1half stokje, 1vaste. Eindig met 1halve vaste in de halve vaste van de vorige rij=5 bloemblaadjes.

KNIP DE DRAAD AF OP ONGEVEER 7CM, HAAL DEZE AAN DE ACHTERKANT VAN DE BLOEM DOOR DE STEKEN, ZODAT HET WEER IN HET MIDDEN UITKOMT.

Bloem; binnenste blaadjes.

Gebruik eventueel een andere kleur garen.

Haal met de haaknaald de draad onder de 2e losse van rij 2 door en maak 1losse=1e vaste. Leg het uiteinde van de draad in de haakrichting en haak de volgende steken er omheen, dan is de draad meteen weggewerkt. Haak in hetzelfde insteekpunt nog 1half stokje, 1stokje. Haak 1dubbel stokje op de vaste van rij 2(van het buitenste bloemdeel, hier is ook de vaste van het boogje van rij 3 ingemaakt)haak 1stokje, 1half stokje en 1vaste om de volgende lossen van rij 2. Haak op dezelfde manier 1vaste, 1half stokje, 1stokje, 1dubbel stokje, 1stokje, 1half stokje, 1vaste om de steken van rij2 en eindig met 1halve vaste in de 1e halve vast van deze rij. Knip de draad af en werk het uiteinde weg.

DIT DEEL VAN DE BLOEM HEEFT OOK 5 BLAADJES.

Bevestig de bloem op het bandje en werk de draadjes netjes weg.

 

 

GEHAAKTE VISJES.

GEHAAKTE VISJES.

DE VISJES ZIJN ONGEVEER 5CM LANG.

*haaknld 3 of 3,5.

*Catania glanskatoen.

*2 ronde lovertjes en 2rocaille kraaltjes.

Haak 6losse + 4lossen(=1e dubbele stokje). Zet de beginlus niet te dicht bij het draadeinde op, maar laat ongeveer 20cm hangen. (dit draadje heb je nodig om het visje ergens aan te bevestigen.)

RIJ 1; Keer het werk en haak 6dubbele stokjes op de lossen van de opzetrij. Haak 1losse en keer het werk.

RIJ 2; Haak 12lossen, 1halve vaste in de vorige losse, 1vaste in de volgende losse en in elke volgende losse; 1stokje, 2dubbele stokjes, 2 driedubbele stokjes, 2dubbele stokjes, 1stokje, 1half stokje en 1vaste.

Je hebt nu de staart en het lijfje gehaakt. Neem het lijfje in je linkerhand en de staart in je rechterhand en haak een vaste aan de andere kant in de eerste vaste tussen het lijf en de staart.(je steekt als het ware over)

RIJ 3; Haak rondom het lijfje nog eens vasten en haak hierbij bij het mondje 3vasten in 1vaste, zodat je de bocht omgaat van rug naar buik. Eindig met 1halve vaste tussen buik en staart(daar waar je in de vorige rij 'overgestoken' bent. Haak nu 5lossen(=het laatste stukje staart.) en eindig met 1halve vaste in de steek waar je de vis mee begon.

HAAK NOG EEN TWEEDE VIS!

LET OP!!!!!

Hecht bij het 2e visje de draad niet af!

Leg de visjes in spiegelbeeld tegen elkaar aan en haak nog eens met vasten rondom, zodat het visje 2kanten heeft.

Naai de oogjes op (eerst een lovertje, dan het kraaltje) en werk de draden af.

Als je het visje ergens aan vast wilt maken(bijvoorbeeld als sleutelhanger), gebruik het opzetdraadje dan om het aan elkaar te bevestigen.

VLAGGETJES.

Haak 33 lossen + 4lossen. Haak een stokje in de 5e losse vanaf de haaknld. (=1ehokje)

1e rij;

Haak *1 losse, 1 losse overslaan, 1stokje*, herhaal tot het einde. (=17hokjes)

2e rij;

Haak *3lossen, 1stokje op het stokje van de vorige rij, 1losse, 1losse overslaan*, herhaal en eindig met 2samengevoegde stokjes.

3e en alle volgende rijen; herhaal rij 3 en kant na de rij met nog 1hokje het werk af. Laat 10cm draad hangen. Rijg hier een leuke knoop of kraal aan met een klein dotje lijm. Werk de begindraad af.

Haak nog meer vlaggetjes en rijg er aan de bovenzijde een mooi lint doorheen, zodat een vlaggetjeslijn ontstaat. KLAAR!!

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

marga | Antwoord 29.11.2016 09:55

Jaaaaaaaaaaaaaa, het is weer goed weer om te handwerken. Kijk voor gratis patroontjes eens op mijn site.

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

29.11 | 09:55

Jaaaaaaaaaaaaaa, het is weer goed weer om te handwerken. Kijk voor gratis patroontjes eens op mijn site.

...
30.01 | 17:15

Hallo Marrit, leuk dat je mijn website hebt bezocht. Maak je maar geen zorgen over de pesterijen op school, jij durft wel te doen wat je leuk vind! groetjes!!

...
29.01 | 23:49

Leuke site ik ben marrit en mijn hobby is is ook handwerken op school word ik er mee gepest want zij denken dat handwerken voor oude mensen is en ik ben 12 8-

...
22.05 | 09:46

Mijn portfolio 'handwerken'.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE