Waar is "Thuisvlijt" mee bezig?

17 Maart 2015.

Ik weet nog dat ik 'vroeger toen ik nog klein was' fantaseerde over het wonen op een boerderij. Lekker landelijk wonen, de vrijheid, het gemoedelijke van een dorp, tussen de dieren, ravotten op de hooizolder enzovoort. Door de ogen van een kind zie je immers alleen de leuke dingen. Die wens is uitgekomen. Toegegeven, het is hier fantastisch wonen. Maar we hebben geen boerderijdieren, behalve twee boerenpoezen en een dorpskater. Of je moet de boerenmuizen, spinnen en Emotten meetellen, bahbah. Met de vrijheid valt het soms ook niet mee, ik kan er maar niet aan wennen dat iedereen zomaar binnenloopt. Of ben ik nou niet 'sociaal' genoeg? Ravotten op de hooizolder? Haha, nee er ligt allang geen hooi meer. En de oude (lees rotte) vloer is gelukkig vervangen voor een veiliger exemplaar waar nu de onderdelen van de oldtimers opgeslagen liggen. En een atelier in aanbouw herbergt, maar daarover meer in een volgende Blog.

Een andere 'oude wens' van mij, was een Ford Capri. Toen ik 12 jaar was (1979), was mijn broer 25 en kocht zijn eerst nieuwe auto. Ik kon met geen mogelijkheid over de lange motorkap heenkijken, maar wist toen al dat ik 'later als ik groot ben' ook zo'n auto wilde. Het heeft nog 32 jaar geduurd voor ik er zelf een kon kopen, maar uiteindelijk kon ik die oude wens in 2010 inwilligen. Grappig genoeg heb ik deze vorig jaar aan mijn broer verkocht en kocht ik zelf een andere met wat meer PK's (paardenkrachten).

En dan kom ik automatisch bij de paarden, ik was een echte 'paardengek' vroeger. Alle meubelen werden door mij omgebouwd tot paard, het bankstel, de keukentrap, ik heb zelfs een heel 6-span in de tuin gezet (de step, alle fietsen en de grasmaaier), met elkaar verbonden door mijn paarse springtouw, dat prima dienst deed als teugels. Zelf zat ik bovenop mijn houten lessenaartje om 'de paarden' in bedwang te houden.

Ik heb ruimte genoeg voor een echt paard, maar ik moet toegeven dat de wens niet zo groot meer is. Ik vind het nog steeds geweldig om af en toe 'te paard' te gaan, maar dat is nu mooi genoeg.

Nieuwe wensen heb ik ook, maar die zijn van hele andere strekking. Zo wens ik dat ik mijn broer en zus nog lang om me heen mag hebben en dat ik af en toe een facebookje krijg van lieve omes en tantes. Ik wens dat mijn 'lief'en ik nog lang samen mogen zijn in 'ons Boetje in de polder' en dat (verre) vrienden ons nog steeds weten te vinden.

Tot slot wens ik dat mijn wens om een eigen winkeltje te openen ook nog eens waarheid wordt, het is een kwestie van durven. Een sprong in het diepe...........pffffffffffft. Maar ik vind het zo eng en zie overal muizenissen. Toch betrap ik mezelf er op dat ik er wel mee bezig ben, anders zou deze website er niet zijn. En het atelier in aanbouw, dat moet toch wat zeggen. IK WENS DAT IK DAT ZOU DURVEN...........tips zijn zeer welkom!!

 

 

30 JULI 2014.

Sinds afgelopen vrijdag (het is nu woensdag) hebben we er een huisgenoot bij. Een stevige rode kater van 9jaar jong die luisterd naar de naam 'Hummer". Heel toevallig dat zijn vrouwtje hem ook de naam van haar favoriete auto gaf. Hummer is een echte knuffelkat, hij komt naar je toe als je hem roept en hij ligt heel graag op schoot, ik kan je zeggen dat het een schoot vol is. Hij gaat s' avonds mee naar boven en nesteld zich languit op het voeteneind van het bed, maar is s'morgens heel vroeg wakker en wil dan aandacht. Mustang en Capri wennen langzaam aan hem, ze gaan wel op hem af om zijn achterkant te besnuffelen, maar als hij zich omdraait duiken de meiden in elkaar en wordt er hevig geblazen. Hummer geeft er niks om, vind het allemaal maar 'kouwe drukte'. De eerste dag hebben we hem in huis gehouden, maar hij harkte al gauw aan het kattenluik in de gang, dus de volgende dag bleef de deur open voor hem, zodat hij de werkplaats in kon. Dat daar twee mannen de hele dag aan auto's stonden te sleutelen deed hem niet veel, hij had een prima slaapplek gevonden onder de body van een Ford. Af en toe kwam hij even binnen voor een hapje en een drankje. De schuifdeur naar buiten had hij wel al snel in de gaten, dus het was voor ons even oppassen dat hij niet ontsnapte. Ook naast deze deur zit een kattenluik, maar helaas voor Hummer ging deze niet open, terwijl Mustang en Capri gewoon in- en uitliepen. Tijd voor een chip dacht ik zo. Dus ook Hummer is nu gechipt.

 Gisteren zijn we even met Hummer naar buiten gegaan, dat beviel hem wel. Hij heeft kennis gemaakt met Bo, het hondje van mijn schoonouders. Bo is een klein hondje met een grote bek, maar Hummer is een grotere kater zonder angst voor hondjes. Bo kreeg een paar oorvijgen en Hummer maakte dat hij naar binnen kwam. Zo, die kon hij in zijn zak steken! Vanonder zijn Ford-schuilplaats hield hij Bo in de gaten, maar die was al afgedropen naar zijn eigen huis. HAHA, daar snapte Bo niks van, poezen gaan altijd op de loop zodat hij ze leuk door het weiland kan jagen. Maar deze kanjer van een kat is niet voor de poes.

Hummer heeft zijn eigen rituelen, zo gaat hij absoluut niet op de kattenbak! En zoals Mustang en Capri soms een muis bij me komen brengen, heb ik van Hummer een paar keer een ander soort 'verrassing' gekregen. De kattenbak gevuld met aarde (zodat het een beetje op buiten leek) hielp ook niet, dus daar kan ik zelf een Dahlia in planten wat hem betreft. Maar dat probleem is ook opgelost, Hummer gaat nu zelfstandig door de luikjes en kan net als zijn poezendames in-en uit wanneer hij dat zelf wil. Dus hoop ik ook niet meer rond 3.30uur wakker te worden van een miauwconcert. We gaan het zien, Hummer doet het boven verwachting goed. En wij doen de rest, Capri en Mustang hebben ook geaccepteerd dat hij niet meer weggaat. Al het andere 'vreemde kattengespuis' wordt nog steeds door de zusjes hardhandig van de werf verwijderd. Dat dan weer wel................

16JUNI 2014.

De tijd gaat snel, net terug van alweer de 2e auto meeting van dit seizoen. In Mei begonnen we in Beekbergen bij de Capri club Nederland, afgelopen weekeind in Enkhuizen met de Capri club Noord Holland. Een paar weken geleden voor het eerst eens meegedaan aan een puzzelrit. Winnen we nog de 1e prijs ook!! Voor ons liggen nog zeker 2 meetingen en 4 dagtripjes. Over 2 weken brengen we een bezoek aan Capri Drivers Belgium en in September de meeting in Doesburg van de Capri club Zuid Holland. Verder staan de evenementen 'Hoorn op rolletjes', 'Geen heden zonder verleden' Hensbroek, 'Circuitpark Zandvoort' en 'Oldtimerfestival Alphen a/d Rijn' nog op het lijstje. Allemaal leuk!!

Ik heb weer werk! Hoewel ik blijf solliciteren om weer in de ouderenzorg te gaan werken, ben ik nu even in een kaasfabriek actief. Het werk is niet vervelend, de collega's heel leuk en ik ben er even uit. Dus voor nu is dit prima.

Het handwerken in opdracht werpt zijn vruchten af, ik kan de winter door met breien. Ik ben er blij mee, de opdrachten zijn leuk en soms heeeeeel apart, maar daar hou ik wel van. Zo maak ik o.a. babymutsjes voor een professionele fotografe. Of maak ik breiwerk af voor mensen die er zelf niet meer uitkomen. Daarnaast ben ik met een eigen project bezig waar ik via Facebook een prijsvraag aan verbonden heb. Elke keer laat ik een foto zien wat te maken heeft met het project, met een cryptische omschrijving er bij. Als prijs heb ik  een unieke zelfgebreide muts ter beschikking gesteld. Ik hoop alleen dat het niet te snel geraden wordt, dan is de lol er gauw van af.

Nu ben ik wel weer toe aan een kop koffie, dus tot de volgende blog!!!

30-03-2014.

Afgelopen nacht wat korter geslapen als anders. Jaja, de klok moest vooruit, het is zomertijd. Maar dat was niet het enige dat me wakkerhield. Mijn nachtrust werd ruw verstoord door een kletsnat monstertje dat zich persé moest warmen tegen mijn blote buik! AAARRRRRGGGHHHH, MUSTANG!!!!!!!! Poeslief had waarschijnlijk weer eens half in de sloot gelegen of door een greppel getijgerd.Gewapend met een handdoek nog enige tijd achter poes aangelopen, maar eenmaal 'gevangen' besefte ze toch wel dat het vrouwtje haar heel wat kattepoetswerk kon besparen. Goed en wel zo stil mogelijk het bed en mezelf verschoond, (om mijn tevreden snurkende liefste niet wakker te maken) weer in bed gekropen en snel in slaap gevallen, poes 'snorrend' op haar kleedje aan het voeteneind. Voor mijn gevoel duurde het echter niet heel lang voordat ik naar de wc moest. Potverdrrrrrrrrrrr, kon dat niet eerder?!

Met tegenzin toch maar weer naar beneden........en weer naar boven.   BoosNet lekker weggedoezeld(ach, wat zou het, kan toch uitslapen.) Weer een monster, maar nu buitenshuis. Een niet thuis te brengen geluid aan de buitenkant van het raam. (NEEEEEE, ik ga NIET kijken!!) Een soort schor langgerekt gehijg dat uitmondde in een ijzige krijs. Nog dieper onder de dekens gedoken, hoor ik een paar dreunen tegen het raam. (NEEEEEEE, ik ga NIET kijken!!) Toch even over de dekens heen spieken, een donkere schaduw scheert langs het raam. (ik heb altijd de gordijnen open, dat kan als je in de polder woont) 'Lief' mompelt iets van "uil" en snurkt weer verder. Fijn...........het is inmiddels 4.45u nieuwe tijd en ik ben klaarwakker. Poes 'Mustang' heeft er niks van meegekregen, maar poes 'Capri' komt geschrokken en luid miauwend op bed gesprongen. Ik ga er maar uit, krijg trek in koffie. Capri gaat gezellig mee, terwijl de andere bedgenoten het er nog even van nemen.

De familie 'Barbapapa' is inmiddels verhuisd en een trui met 115 lange mouwen is ook naar de nieuw eigenaar verstuurd. En er zijn weer wat nieuwe items aan de winkel toegevoegd, dus ik heb alweer een nieuwe opdracht op de breipennen staan. Deze keer weer iets 'gewoons', een veelkleurig meisjesvest voor de kleindochter van een vroegere collega. Erg mooi garen en op nld.7, dus dat schiet lekker op.

Het auto seizoen is inmiddels weer geopend, onlangs de eerste onderdelendag gehad in Hazerswoude-dorp. Alle 3 de Ford Capri's uit het stof gehaald en de 2300 en V8-en lekker opengetrokken, toch wel weer echt genieten. Het was prachtig weer en druk op de nieuwe lokatie, welke zeer goed bevallen is. Leuk om veel andere Ford minded mensen weer te zien na de winterstop.

Ook het werk om het huis maant ons naar buiten, het gras en de tuin schreeuwen om aandacht, de verbouwing van de voormalige stal is weer in volle gang. In de winter stond die vol met auto's. De oude hooizolder is er bijna uit en de 'autobrug' is er in gezet. Bij het slopen kwam zoveel (hooi)stof vrij, dat we regelmatig naar buiten moesten vluchten.

Poes 'Capri' is zo'n beetje de hele winter binnenshuis gebleven en enorm in gewicht aangekomen, ik ben blij dat ze nu weer lekker naar buiten gaat. Je ziet haar van een 'theemuts' weer veranderen in een slanke den. Ook mijn broer is 'uithuizig', maar dan anders. Hij komt regelmatig logeren en helpt ons enorm mee met allerlei klusjes in en rond de stal. Wij vinden het altijd gezellig als hij er is en zijn blij met hem. Wie weet komt hij hier ooit nog eens wonen, maar dat wordt dan nog meer verbouwen.

Ik zit hier nu al bijna de hele dag buiten, het is zeldzaam zacht weer voor de tijd van het jaar. Maar ik stop er mee, ga lekker spaghetti maken. Weer genoeg 'uithuizigheid' voor vandaag, morgen weer een (mooie) dag.........zeggen ze.

 

De afgelopen weken flink wat opdrachten gekregen, hier ben ik heel blij mee. Eén opdracht sprong er echt wel uit en bracht me in gedachten terug naar mijn kinderjaren. Barbapapa, wie kent ze nog?  Afin, of ik ze kon maken vroeg een schooljuf, ze zullen gebruikt gaan worden als themamateriaal voor een kleuterklas. Heeeeeeeeeeeeeeel leuk om te doen!!! En eigenlijk vind ik ze zelf ook heel goed gelukt. Nog 3 te gaan, dan is de familie compleet. Ik hoor jullie tellen, er waren er toch 9?  Ja, dat klopt. De muzikale 'Barbalala is ook klaar, maar staat nog niet op de foto.   De volgende keer een 'familieportret'.

Nieuwe reacties

29.11 | 09:55

Jaaaaaaaaaaaaaa, het is weer goed weer om te handwerken. Kijk voor gratis patroontjes eens op mijn site.

...
30.01 | 17:15

Hallo Marrit, leuk dat je mijn website hebt bezocht. Maak je maar geen zorgen over de pesterijen op school, jij durft wel te doen wat je leuk vind! groetjes!!

...
29.01 | 23:49

Leuke site ik ben marrit en mijn hobby is is ook handwerken op school word ik er mee gepest want zij denken dat handwerken voor oude mensen is en ik ben 12 8-

...
22.05 | 09:46

Mijn portfolio 'handwerken'.

...
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE