Waar is "Thuisvlijt" mee bezig?

Luisteren.........

21 April 2020.

Op deze mooie voorjaarsochtend heb ik nog even een uurtje voordat ik naar mijn werk in het verpleeghuis vertrek. Het is een vreemde tijd, de wereld is in de ban van een gevaarlijk virus met de naam Covid 19 (corona). Er wordt geadviseerd zoveel mogelijk thuis te blijven of in ieder geval 1,5meter afstand te houden. Er wordt thuis gewerkt voor zover mogelijk. Scholen blijven gesloten, horeca is dicht en evenementen zijn afgelast. Het is stil op straat, in de ziekenhuizen liggen de IC's vol met patiënten die slachtoffer zijn van dit virus. Mensen worden ziek, doodziek of overlijden bij bosjes. Het verplegend personeel hult zich in beschermende kleding en maakt overuren. Het is helaas de dagelijkse werkelijkheid op dit moment en het einde lijkt nog lang niet in zicht. Mensen proberen zich thuis bezig te houden en er wordt enorm veel via internet besteld. Je mag je vrienden en familie niet bezoeken, dat is misschien nog wel het moeilijkst. Ik zie hoe familie gemist wordt door de bewoners op de afdeling waar ik werk. Ik zie wat het met de oudjes doet, heel triest. We kunnen ze laten beeldbellen en er wordt aan raambellen gedaan, maar elkaar omhelzen is er voorlopig niet bij. Wij als verzorgend personeel is het enige contact wat ze momenteel hebben. Leg dat maar eens uit aan dementerenden.        "zuster, is mijn man/vrouw dood of is hij/zij boos op me?" 

We luisteren.........maar horen veelal slechts deprimerende berichten via de media.

Toch proberen we er het beste van te maken, doen extra ons best om positief te blijven en we gaan door. We genieten vanaf de balkons van het verpleeghuis van een draaiorgel, zangers en zangeressen of toneelvoorstelling, kinderen krijten de stoepen vol met lieve berinchtjes voor opa en oma en binnenskamers wordt er geknutseld en gezongen alsof er niks aan de hand is. We plakken boeken vol met kaartjes die we krijgen van mensen die we niet kennen, maar hoe lief is de boodschap. We luisteren.........naar wat bewoners te vertellen hebben.

Vreemd genoeg lijkt het alsof iedereen beter luisterd.  Naar geluiden vanuit de media, naar elkaar, naar geluiden in de natuur.  Worden we weer bewuster van de simpele dingen en dwingt deze situatie ons weer meer tot de basis terug te keren? 

De wereld draait door, maar het lijkt alsof iedereen weer wat vertraagd en niet meer zo zeer bezig is met het hectische van de moderne wereld.

En de vogels bouwen nesten, de bloesem ontluikt en we luisteren............

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

29.11 | 09:55

Jaaaaaaaaaaaaaa, het is weer goed weer om te handwerken. Kijk voor gratis patroontjes eens op mijn site.

...
30.01 | 17:15

Hallo Marrit, leuk dat je mijn website hebt bezocht. Maak je maar geen zorgen over de pesterijen op school, jij durft wel te doen wat je leuk vind! groetjes!!

...
29.01 | 23:49

Leuke site ik ben marrit en mijn hobby is is ook handwerken op school word ik er mee gepest want zij denken dat handwerken voor oude mensen is en ik ben 12 8-

...
22.05 | 09:46

Mijn portfolio 'handwerken'.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE