Waar is "Thuisvlijt" mee bezig?

UITZICHT........

13 nov, 2016.

Als je hebt over een uitzicht, kun je daar verschillende dingen bij bedenken. In mijn geval heb ik letterlijk een nieuw uitzicht hier in de polder. De grote bomen langs de weg zijn gekapt, omdat ze ernstig beschadigd waren door de storm van afgelopen zomer. Het was echt even wennen en in het begin vond ik het maar een kale boel. Nu zie ik ook de voordelen, er komt meer licht in de wei voor het huis, we hoeven minder gevallen bladeren op te harken, we kijken verder het natuurgebied aan de overkant in en met de voorraad hout in het houthok komen we de winter wel door. Bovendien komen de roofvogels nu op ons hek zitten bij gebrek aan een boom, dus poes Capri kijkt haar ogen uit vanaf haar favoriete plekje op de kast voor het raam. Soms waagt zich een Buizert op het vogelvoederhuis, dan maakt Capri dat ze achter een kamerplant komt, want dat is wel een HELE GROTE HAP voor een kleine polderpoes.

Ook aan- en in het huis is het een en ander veranderd, we hebben een nieuw dak (asbestvrij) en de werkplaats is op een lik verf en wat leuke werkplaatsitems na klaar. Mijn atelier is ingericht en mij rest alleen nog alles op zijn plek te zetten en de muur langs de trap het uiterlijk van een Portugese muur te geven. Vind ik leuk! Er is al een mooie muurposter geplaatst en ik wil zelf de rest van de muur beschilderen. Dan nog hier en daar wat namaak wijnranken en andere 'opsmuk' en dan is het 'net echt'.

Op school heb ik deze week afscheid moeten nemen van mijn lesgroep, ik ben naar een andere groep gegaan op een andere lesdag. Ik zal ze missen, het kippenhok, maar afgesproken dat we elkaar niet uit het oog gaan verliezen. Voor iedereen een sleutelhanger met gehaakt hartje gemaakt, mijn visitekaartje voor deze site erbij gedaan zodat ze kunnen me vinden als ze willen.

Het werken op mijn nieuwe afdeling bevalt goed, echt een leuk team. Even een hele andere doelgroep qua bewoners, maar ook wel weer leuk om te werken met demente mensen.

Het uitzicht m.b.t. mijn gezondheid is wat minder positief. Ik ben al bijna 3 weken bezig met een longontsteking en verkoudheid. Van de ene dokter naar de andere, het ene medicijn na het andere. Nu even een korte Prednison kuur om de antibiotica beter zijn werk te laten doen. Hopelijk gaat het snel beter, want het is af en toe best benauwd en vermoeiend. Ik moet echt serieus gaan stoppen met roken, want ik wil nog niet 'uit zicht raken' als je begrijpt wat ik bedoel..........zucht.

De winter staat voor de deur. Een paar dagen geleden was de polder wit, de auto bevroren en de open haard loeiheet. Weer tijd voor warme chocolademelk met een toef! Heerlijk droog,  koud weer in het vooruitzicht. Ik hoop dat ik wat tijd kan vinden om te breien, want er wachten nog wat opdrachten en ik kan zelf ook nog wel het een en ander voor mijn huisgenoten en mijzelf verzinnen.

UITZICHT, het kan zomaar weer anders zijn, hoe je het ook bekijkt.........Cool

 

 

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

29.11 | 09:55

Jaaaaaaaaaaaaaa, het is weer goed weer om te handwerken. Kijk voor gratis patroontjes eens op mijn site.

...
30.01 | 17:15

Hallo Marrit, leuk dat je mijn website hebt bezocht. Maak je maar geen zorgen over de pesterijen op school, jij durft wel te doen wat je leuk vind! groetjes!!

...
29.01 | 23:49

Leuke site ik ben marrit en mijn hobby is is ook handwerken op school word ik er mee gepest want zij denken dat handwerken voor oude mensen is en ik ben 12 8-

...
22.05 | 09:46

Mijn portfolio 'handwerken'.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE