Waar is "Thuisvlijt" mee bezig?

OUDE WENSEN.

17 Maart 2015.

Ik weet nog dat ik 'vroeger toen ik nog klein was' fantaseerde over het wonen op een boerderij. Lekker landelijk wonen, de vrijheid, het gemoedelijke van een dorp, tussen de dieren, ravotten op de hooizolder enzovoort. Door de ogen van een kind zie je immers alleen de leuke dingen. Die wens is uitgekomen. Toegegeven, het is hier fantastisch wonen. Maar we hebben geen boerderijdieren, behalve twee boerenpoezen en een dorpskater. Of je moet de boerenmuizen, spinnen en Emotten meetellen, bahbah. Met de vrijheid valt het soms ook niet mee, ik kan er maar niet aan wennen dat iedereen zomaar binnenloopt. Of ben ik nou niet 'sociaal' genoeg? Ravotten op de hooizolder? Haha, nee er ligt allang geen hooi meer. En de oude (lees rotte) vloer is gelukkig vervangen voor een veiliger exemplaar waar nu de onderdelen van de oldtimers opgeslagen liggen. En een atelier in aanbouw herbergt, maar daarover meer in een volgende Blog.

Een andere 'oude wens' van mij, was een Ford Capri. Toen ik 12 jaar was (1979), was mijn broer 25 en kocht zijn eerst nieuwe auto. Ik kon met geen mogelijkheid over de lange motorkap heenkijken, maar wist toen al dat ik 'later als ik groot ben' ook zo'n auto wilde. Het heeft nog 32 jaar geduurd voor ik er zelf een kon kopen, maar uiteindelijk kon ik die oude wens in 2010 inwilligen. Grappig genoeg heb ik deze vorig jaar aan mijn broer verkocht en kocht ik zelf een andere met wat meer PK's (paardenkrachten).

En dan kom ik automatisch bij de paarden, ik was een echte 'paardengek' vroeger. Alle meubelen werden door mij omgebouwd tot paard, het bankstel, de keukentrap, ik heb zelfs een heel 6-span in de tuin gezet (de step, alle fietsen en de grasmaaier), met elkaar verbonden door mijn paarse springtouw, dat prima dienst deed als teugels. Zelf zat ik bovenop mijn houten lessenaartje om 'de paarden' in bedwang te houden.

Ik heb ruimte genoeg voor een echt paard, maar ik moet toegeven dat de wens niet zo groot meer is. Ik vind het nog steeds geweldig om af en toe 'te paard' te gaan, maar dat is nu mooi genoeg.

Nieuwe wensen heb ik ook, maar die zijn van hele andere strekking. Zo wens ik dat ik mijn broer en zus nog lang om me heen mag hebben en dat ik af en toe een facebookje krijg van lieve omes en tantes. Ik wens dat mijn 'lief'en ik nog lang samen mogen zijn in 'ons Boetje in de polder' en dat (verre) vrienden ons nog steeds weten te vinden.

Tot slot wens ik dat mijn wens om een eigen winkeltje te openen ook nog eens waarheid wordt, het is een kwestie van durven. Een sprong in het diepe...........pffffffffffft. Maar ik vind het zo eng en zie overal muizenissen. Toch betrap ik mezelf er op dat ik er wel mee bezig ben, anders zou deze website er niet zijn. En het atelier in aanbouw, dat moet toch wat zeggen. IK WENS DAT IK DAT ZOU DURVEN...........tips zijn zeer welkom!!

 

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

29.11 | 09:55

Jaaaaaaaaaaaaaa, het is weer goed weer om te handwerken. Kijk voor gratis patroontjes eens op mijn site.

...
30.01 | 17:15

Hallo Marrit, leuk dat je mijn website hebt bezocht. Maak je maar geen zorgen over de pesterijen op school, jij durft wel te doen wat je leuk vind! groetjes!!

...
29.01 | 23:49

Leuke site ik ben marrit en mijn hobby is is ook handwerken op school word ik er mee gepest want zij denken dat handwerken voor oude mensen is en ik ben 12 8-

...
22.05 | 09:46

Mijn portfolio 'handwerken'.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE