Waar is "Thuisvlijt" mee bezig?

'UITHUIZIGHEID'.

30-03-2014.

Afgelopen nacht wat korter geslapen als anders. Jaja, de klok moest vooruit, het is zomertijd. Maar dat was niet het enige dat me wakkerhield. Mijn nachtrust werd ruw verstoord door een kletsnat monstertje dat zich persé moest warmen tegen mijn blote buik! AAARRRRRGGGHHHH, MUSTANG!!!!!!!! Poeslief had waarschijnlijk weer eens half in de sloot gelegen of door een greppel getijgerd.Gewapend met een handdoek nog enige tijd achter poes aangelopen, maar eenmaal 'gevangen' besefte ze toch wel dat het vrouwtje haar heel wat kattepoetswerk kon besparen. Goed en wel zo stil mogelijk het bed en mezelf verschoond, (om mijn tevreden snurkende liefste niet wakker te maken) weer in bed gekropen en snel in slaap gevallen, poes 'snorrend' op haar kleedje aan het voeteneind. Voor mijn gevoel duurde het echter niet heel lang voordat ik naar de wc moest. Potverdrrrrrrrrrrr, kon dat niet eerder?!

Met tegenzin toch maar weer naar beneden........en weer naar boven.   BoosNet lekker weggedoezeld(ach, wat zou het, kan toch uitslapen.) Weer een monster, maar nu buitenshuis. Een niet thuis te brengen geluid aan de buitenkant van het raam. (NEEEEEE, ik ga NIET kijken!!) Een soort schor langgerekt gehijg dat uitmondde in een ijzige krijs. Nog dieper onder de dekens gedoken, hoor ik een paar dreunen tegen het raam. (NEEEEEEE, ik ga NIET kijken!!) Toch even over de dekens heen spieken, een donkere schaduw scheert langs het raam. (ik heb altijd de gordijnen open, dat kan als je in de polder woont) 'Lief' mompelt iets van "uil" en snurkt weer verder. Fijn...........het is inmiddels 4.45u nieuwe tijd en ik ben klaarwakker. Poes 'Mustang' heeft er niks van meegekregen, maar poes 'Capri' komt geschrokken en luid miauwend op bed gesprongen. Ik ga er maar uit, krijg trek in koffie. Capri gaat gezellig mee, terwijl de andere bedgenoten het er nog even van nemen.

De familie 'Barbapapa' is inmiddels verhuisd en een trui met 115 lange mouwen is ook naar de nieuw eigenaar verstuurd. En er zijn weer wat nieuwe items aan de winkel toegevoegd, dus ik heb alweer een nieuwe opdracht op de breipennen staan. Deze keer weer iets 'gewoons', een veelkleurig meisjesvest voor de kleindochter van een vroegere collega. Erg mooi garen en op nld.7, dus dat schiet lekker op.

Het auto seizoen is inmiddels weer geopend, onlangs de eerste onderdelendag gehad in Hazerswoude-dorp. Alle 3 de Ford Capri's uit het stof gehaald en de 2300 en V8-en lekker opengetrokken, toch wel weer echt genieten. Het was prachtig weer en druk op de nieuwe lokatie, welke zeer goed bevallen is. Leuk om veel andere Ford minded mensen weer te zien na de winterstop.

Ook het werk om het huis maant ons naar buiten, het gras en de tuin schreeuwen om aandacht, de verbouwing van de voormalige stal is weer in volle gang. In de winter stond die vol met auto's. De oude hooizolder is er bijna uit en de 'autobrug' is er in gezet. Bij het slopen kwam zoveel (hooi)stof vrij, dat we regelmatig naar buiten moesten vluchten.

Poes 'Capri' is zo'n beetje de hele winter binnenshuis gebleven en enorm in gewicht aangekomen, ik ben blij dat ze nu weer lekker naar buiten gaat. Je ziet haar van een 'theemuts' weer veranderen in een slanke den. Ook mijn broer is 'uithuizig', maar dan anders. Hij komt regelmatig logeren en helpt ons enorm mee met allerlei klusjes in en rond de stal. Wij vinden het altijd gezellig als hij er is en zijn blij met hem. Wie weet komt hij hier ooit nog eens wonen, maar dat wordt dan nog meer verbouwen.

Ik zit hier nu al bijna de hele dag buiten, het is zeldzaam zacht weer voor de tijd van het jaar. Maar ik stop er mee, ga lekker spaghetti maken. Weer genoeg 'uithuizigheid' voor vandaag, morgen weer een (mooie) dag.........zeggen ze.

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

29.11 | 09:55

Jaaaaaaaaaaaaaa, het is weer goed weer om te handwerken. Kijk voor gratis patroontjes eens op mijn site.

...
30.01 | 17:15

Hallo Marrit, leuk dat je mijn website hebt bezocht. Maak je maar geen zorgen over de pesterijen op school, jij durft wel te doen wat je leuk vind! groetjes!!

...
29.01 | 23:49

Leuke site ik ben marrit en mijn hobby is is ook handwerken op school word ik er mee gepest want zij denken dat handwerken voor oude mensen is en ik ben 12 8-

...
22.05 | 09:46

Mijn portfolio 'handwerken'.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE