Waar is "Thuisvlijt" mee bezig?

17 Februari 2022.

Jawel, het gezegde 'de handel ligt op straat' is binnenkort zeker van toepassing op Thuisvlijt. Zet 20 Juli maar alvast in de agenda. We gaan naar de MegaCreaMarkt(Weversmarkt) in Hoorn.

De weversmarkt in Hoorn is een alom bekende markt voor ambachtslieden en hobbyisten die hun liefde voor het vak laten zien en hun waren te koop aanbieden. Daarnaast zal er ook een boeken- en antiekmarkt gehouden worden. Dit alles in de prachtige oude binnenstad. Honderden kramen staan verspreid door de stad heen en er heerst een enorme bedrijvigheid.

Thuisvlijt zal 20/7 samen met een bevriendinde creacollega  te vinden zijn met ieder een kraam. We zijn inmiddels druk bezig de voorraad aan te vullen. 

Ik zet thuis regelmatig een tafel met garens te koop langs de kant van de weg, maar dit is toch andere koek. We hebben er reuze zin in!! 

TIP;

www.aadjeswolhobby.nl

- Natuurlijke garens

- Spinnen, vilten

- Handgemaakte items

lessen mogelijk

 

21 April 2020.

Op deze mooie voorjaarsochtend heb ik nog even een uurtje voordat ik naar mijn werk in het verpleeghuis vertrek. Het is een vreemde tijd, de wereld is in de ban van een gevaarlijk virus met de naam Covid 19 (corona). Er wordt geadviseerd zoveel mogelijk thuis te blijven of in ieder geval 1,5meter afstand te houden. Er wordt thuis gewerkt voor zover mogelijk. Scholen blijven gesloten, horeca is dicht en evenementen zijn afgelast. Het is stil op straat, in de ziekenhuizen liggen de IC's vol met patiënten die slachtoffer zijn van dit virus. Mensen worden ziek, doodziek of overlijden bij bosjes. Het verplegend personeel hult zich in beschermende kleding en maakt overuren. Het is helaas de dagelijkse werkelijkheid op dit moment en het einde lijkt nog lang niet in zicht. Mensen proberen zich thuis bezig te houden en er wordt enorm veel via internet besteld. Je mag je vrienden en familie niet bezoeken, dat is misschien nog wel het moeilijkst. Ik zie hoe familie gemist wordt door de bewoners op de afdeling waar ik werk. Ik zie wat het met de oudjes doet, heel triest. We kunnen ze laten beeldbellen en er wordt aan raambellen gedaan, maar elkaar omhelzen is er voorlopig niet bij. Wij als verzorgend personeel is het enige contact wat ze momenteel hebben. Leg dat maar eens uit aan dementerenden.        "zuster, is mijn man/vrouw dood of is hij/zij boos op me?" 

We luisteren.........maar horen veelal slechts deprimerende berichten via de media.

Toch proberen we er het beste van te maken, doen extra ons best om positief te blijven en we gaan door. We genieten vanaf de balkons van het verpleeghuis van een draaiorgel, zangers en zangeressen of toneelvoorstelling, kinderen krijten de stoepen vol met lieve berinchtjes voor opa en oma en binnenskamers wordt er geknutseld en gezongen alsof er niks aan de hand is. We plakken boeken vol met kaartjes die we krijgen van mensen die we niet kennen, maar hoe lief is de boodschap. We luisteren.........naar wat bewoners te vertellen hebben.

Vreemd genoeg lijkt het alsof iedereen beter luisterd.  Naar geluiden vanuit de media, naar elkaar, naar geluiden in de natuur.  Worden we weer bewuster van de simpele dingen en dwingt deze situatie ons weer meer tot de basis terug te keren? 

De wereld draait door, maar het lijkt alsof iedereen weer wat vertraagd en niet meer zo zeer bezig is met het hectische van de moderne wereld.

En de vogels bouwen nesten, de bloesem ontluikt en we luisteren............

16-3-2018

Vandaag is mijn broer jarig, hij is 65 geworden. WildJe zou het hem niet geven, nog altijd de lieve, zorgzame, beetje ondeugende "oudere jongere" die altijd voor iedereen klaarstaat. De schat! Gefeliciteerd broer! Geniet lekker van het klussen in je eigen huisje en van het rijden in je Ford Capri. Nog een kleine periode van vorst en sneeuw en dan hopen we dat we de winter door zijn, zodat de oude autootjes weer van stal kunnen. Natuurlijk ben ik wel bezig met de voorbereidingen voor onze jaarlijkse uitstapjes met de Capri's. We kunnen ons komende zomer wel weer vermaken, er staat weer genoeg op de agenda. Het is inmiddels weer toegestaan met de oldtimers de weg op te gaan (vanaf 1 maart), maar ik heb nog geen meter gereden. VerdrietigMijn 'grote grommer' blijft lekker binnen tot het zout van de weg af is. TIME OUT!

Ik heb mijn opleiding voor Verzorgende afgesloten met het felbegeerde diploma, voor mij even geen school meer. Misschien in de toekomst nog een aanvullende opleiding, maar voor nu is het even mooi zo. Ik heb 28 februari mijn laatste werkdag gehad, 1 april begin ik bij mijn nieuwe werkgever. Heb dus 1 maand vakantie! TIME OUT!

Tijd om huis en tuin weer op orde te brengen, daar had ik tijdens de opleiding weinig tijd voor. Gisteren de tuin opgeschoond en plantjes gekocht. Aangezien de velden hier weer winterwit gekleurd zijn, staan de Primula's nog in bakjes in de werkplaats. TIME OUT!

Onze poezenkinderen Hummer en Capri liggen de meeste tijd ergens in huis te slapen, hoewel Capri het koude weer niet schuwt. Zij heeft haar dikke wintervacht nog en is een stoere boerenpoes, dus een beetje regen en sneeuw houden haar niet tegen. Hummer heeft net weer een periode van snotterigheid achter de rug, hij heeft chronische niesziekte en wordt zo'n 3 keer per jaar geveld door verkoudheid. Arme dier, maar hij komt er steeds weer bovenop. Volgens zijn vorige baasje is hij de laatste overlevende uit een nest van 5 kittens, hij is nu 12 jaar. Een sterke kater dus. Maar nu is hij nog even niet fit en gaat alleen naar buiten om zijn behoefte te doen, want hij doet niks op de kattenbak. Veel liever zoekt hij het houthok op, lekker in het zaagsel graven. Hij treft het, mijn lief heeft pas weer wat bomen kortgezaagd. Hummer wacht op de zon en houdt tot dan TIME OUT!

LachtDeze TIME OUT periode geeft mij de gelegenheid om lekker te handwerken. Er zijn weer wat projecten af, eindelijk! Een gehaakt kleed, wat truitjes, Noors vest voor mezelf, 6 schapenkrukjes en wat kleine cadeautjes voor de ex collega's. LEUKLEUKLEUK!!

Het is de hoogste tijd dat er weer wat nieuws in de webshop komt. Neem eens een kijkje zou ik zeggen.

 

 

27 Augustus 2017.

Op zondag 27 Augustus werd het oldtimerspektakel 'Hoorn op rolletjes' gehouden. Verspreid over de binnenstad van Hoorn staan zo'n 200 auto's van voor 1989 opgesteld, maar er is meer te zien/doen. Het is koopzondag, de winkels zijn open en er staan diverse eet/drinkstandjes. Op verschillende plaatsen in de stad wordt live muziek gespeeld. Alle deelnemers aan de oldtimerdag kregen een lunchpakketje aangeboden en er werd een foto gemaakt van je auto met Deborah (Marylin Monroe look alike).

Als eigenaar van een deelnemende auto, kon je ook nog meerijden in een rondrit van een uur, die je door de mooie dorpjes rondom Hoorn leiden. Wij hebben dat dit jaar niet gedaan, dus waren wij met een groepje van 7 auto's als een van de eersten die de stad inreden. Heel bijzonder om door die oude binnenstad te mogen rijden, normaal gesproken komt er nooit een auto over de Grote Noord. We eindigden op een mooi plekje op het Gouw, bijna tegen de afzetting die om 16.30uur weer weggehaald ging worden. Voor ons heel gunstig, dan konden we na afloop van deze dag zo de dijk oprijden naar Ootje Konkel, waar we pannekoeken gingen eten.  Het was prachtig weer en in Hoorn was het supergezellig, je komt altijd wel bekenden tegen.

Volgend jaar gaan we weer naar Hoorn, de verwachting is dat ons groepje dan nog groter is.

We verheugen ons er nu al op!

13 nov, 2016.

Als je hebt over een uitzicht, kun je daar verschillende dingen bij bedenken. In mijn geval heb ik letterlijk een nieuw uitzicht hier in de polder. De grote bomen langs de weg zijn gekapt, omdat ze ernstig beschadigd waren door de storm van afgelopen zomer. Het was echt even wennen en in het begin vond ik het maar een kale boel. Nu zie ik ook de voordelen, er komt meer licht in de wei voor het huis, we hoeven minder gevallen bladeren op te harken, we kijken verder het natuurgebied aan de overkant in en met de voorraad hout in het houthok komen we de winter wel door. Bovendien komen de roofvogels nu op ons hek zitten bij gebrek aan een boom, dus poes Capri kijkt haar ogen uit vanaf haar favoriete plekje op de kast voor het raam. Soms waagt zich een Buizert op het vogelvoederhuis, dan maakt Capri dat ze achter een kamerplant komt, want dat is wel een HELE GROTE HAP voor een kleine polderpoes.

Ook aan- en in het huis is het een en ander veranderd, we hebben een nieuw dak (asbestvrij) en de werkplaats is op een lik verf en wat leuke werkplaatsitems na klaar. Mijn atelier is ingericht en mij rest alleen nog alles op zijn plek te zetten en de muur langs de trap het uiterlijk van een Portugese muur te geven. Vind ik leuk! Er is al een mooie muurposter geplaatst en ik wil zelf de rest van de muur beschilderen. Dan nog hier en daar wat namaak wijnranken en andere 'opsmuk' en dan is het 'net echt'.

Op school heb ik deze week afscheid moeten nemen van mijn lesgroep, ik ben naar een andere groep gegaan op een andere lesdag. Ik zal ze missen, het kippenhok, maar afgesproken dat we elkaar niet uit het oog gaan verliezen. Voor iedereen een sleutelhanger met gehaakt hartje gemaakt, mijn visitekaartje voor deze site erbij gedaan zodat ze kunnen me vinden als ze willen.

Het werken op mijn nieuwe afdeling bevalt goed, echt een leuk team. Even een hele andere doelgroep qua bewoners, maar ook wel weer leuk om te werken met demente mensen.

Het uitzicht m.b.t. mijn gezondheid is wat minder positief. Ik ben al bijna 3 weken bezig met een longontsteking en verkoudheid. Van de ene dokter naar de andere, het ene medicijn na het andere. Nu even een korte Prednison kuur om de antibiotica beter zijn werk te laten doen. Hopelijk gaat het snel beter, want het is af en toe best benauwd en vermoeiend. Ik moet echt serieus gaan stoppen met roken, want ik wil nog niet 'uit zicht raken' als je begrijpt wat ik bedoel..........zucht.

De winter staat voor de deur. Een paar dagen geleden was de polder wit, de auto bevroren en de open haard loeiheet. Weer tijd voor warme chocolademelk met een toef! Heerlijk droog,  koud weer in het vooruitzicht. Ik hoop dat ik wat tijd kan vinden om te breien, want er wachten nog wat opdrachten en ik kan zelf ook nog wel het een en ander voor mijn huisgenoten en mijzelf verzinnen.

UITZICHT, het kan zomaar weer anders zijn, hoe je het ook bekijkt.........Cool

 

 

 

Nieuwe reacties

29.11 | 09:55

Jaaaaaaaaaaaaaa, het is weer goed weer om te handwerken. Kijk voor gratis patroontjes eens op mijn site.

...
30.01 | 17:15

Hallo Marrit, leuk dat je mijn website hebt bezocht. Maak je maar geen zorgen over de pesterijen op school, jij durft wel te doen wat je leuk vind! groetjes!!

...
29.01 | 23:49

Leuke site ik ben marrit en mijn hobby is is ook handwerken op school word ik er mee gepest want zij denken dat handwerken voor oude mensen is en ik ben 12 8-

...
22.05 | 09:46

Mijn portfolio 'handwerken'.

...
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE